Blogs / Columns door Jantsje Dekker

Hieronder vind u mijn blogs en columns. Sinds mei 2007 schrijf ik iedere maand columns in "De krant van Gouda". Die columns gaan over de diverse praktijken die ik uitoefen: de ene keer gaat het over yoga, de andere keer over de homeopathie, holistische oogdiagnose of Reiki. In elk geval altijd over gezondheid.

DE SPIEGELMETHODE

31-07-2023

De spiegelmethode gaat ervan uit dat mensen elkaar spiegelen. Uw kind spiegelt u ook.
BV: uw kind brengt u tot wanhoop door voortdurend "aan" te staan, is altijd wel iets aan het doen... Zit geen moment stil, zelfs tijdens het eten niet.

lees verder

FIBROMYALGIE, YOGA EN VOEDING

13-12-2022

16-6-023 ENERGIE: HET MODERNE GOUD. Deze zienswijze van Richard de Leth, een arts die zich helemaal toelegt op GEZONDHEID, zoals vele andere artsen gelukkig ook doen, is zo waar. En energie: dat is nu net waar iemand met fibromyalgie te weinig van heeft.


lees verder

'Ik zie, ik zie wat jij nog niet zietů?.'

13-12-2022

Staar anders bekeken.
Het doel van dit artikel is, om eens anders naar staar te kijken,zoals nog weinig wordt gedaan. Ik denk dat wij dan een belangrijke afslag missen op de fysieke rotonde.
Staar , grijze staar of cataract: allemaal aanduidingen voor een vertroebelde visie.
En dat is ZO jammer!
Je geniet minder van kleuren, hebt moeite met lezen of lopen in een donkere omgeving.
En is genieten niet een heel belangrijk item in dit leven?


lees verder

Wat vertellen jouw ogen?

03-10-2022

Ik vind het leuk om jou iets te vertellen over je ogen. Dat ga ik doen, maar ik ga eerst een paar vragen aan je stellen.
Hoe is jouw gezondheid op dit moment? Hoe is de gezondheid van je ogen? Zit je veel voor de PC, kijk je veel op je mobiel? Zit je veel? Weet je dat veel jonge mensen oogklachten hebben?

lees verder


Voeding

20-06-2022

Toen ik gisteren de video van Henk Fransen arts, bekeek en beluisterde, werd ik geraakt, omdat hij een onderwerp aankaartte waarmee ik mij de laatste maanden mee bezighoud.
Want de vraag is: HOE VOED JIJ JE? BV: op welke nivo's voed jij je vooral? Natuurlijk, je maakt je eten klaar en als je kijkt naar wat er voor je staat: ben je er dan blij mee?

lees verder


Emotionele klachten

09-03-2022

Gedurende mijn 27 jarige Praktijk is het mij duidelijk geworden dat de meeste patienten die mij consulteerden, emotionele klachten hadden.
En dan ben ik blij dat ik zoveel verschillende tools heb mogen ontvangen om juist deze mensen een poosje te kunnen en mogen ondersteunen.

lees verder


De holistische irisanalyse

De Irisanalyse heeft mij sterk aangetrokken net als de Karakteranalyse middels Voetdiagnostiek.
Ik was benieuwd wat je er mee kon en hoe je dan de iris analyseerde.
Ik ben erg nieuwsgierig en daarom heb ik 4 verschillende Opleidingen gedaan, die mij leerden dat de iris je heel veel vertelt . Ik heb eerst mijn ogen laten analyseren middels de irisscopie:dat is een analyse die je laat zien of je oud of jong bent,of je lijdt aan een disbalans op lichamelijk gebied, of je drugs gebruikt, wervelkolom klachten hebt en of je staar hebt.

lees verder


Wat houdt holistische therapie in?

Het woord: 'holisme' wil zeggen: allesomvattend. Maar ook: in verbinding met alles.
Ik zie de mens als EEN geheel.

Er zijn zeker zes gebieden waarnaar wordt gekeken.
1. De fysieke klacht = lichamelijke klacht.
2. Emotioneel gebied = je gevoel.

lees verder


Chronische hyperventilatie

Mijn aandacht is lange tijd geweest bij chronische hyperventilatie.Zowel door mijn patienten maar ook door mijzelf.
Veel vragen zijn bij mij opgekomen bij chronische ventilatie.
Hoe komt het dat artsen er nog steeds weinig mee kunnen? Het zijn onbegrepen klachten.
Hoe komt het dat je soms helemaal niet bewust bent dat je chronische hyperventilatie hebt? Hoe komt het dat juist veel hoogsensitieve personen daar last van hebben? Hoe komt het dat er weinig begrip voor deze angstige klachten is? En nog vele andere vragen.

lees verder


Symptomen zijn vertaalde emoties...

Het lichaam is ZO wijs! Het wil ons helpen om die disbalans op te heffen.
Een voorbeeld?
Stel, u heeft net een mooi artikel geschreven voor een krant. Dan gaat de telefoon, u neemt op en na het gesprek wilt u uw artikel opslaan.
Echter, het schijnt nodig dat een update wordt ingesteld, waar u helemaal niet om heeft gevraagd en dan is uw mooie artikel ineens verdwenen.

lees verder


Ik sta wel eens voor de spiegel en zie...

Tsja, ik sta wel voor de spiegel maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet lang sta: ik popel om aan een nieuwe dag te beginnen, een heerlijk ontbijt te nuttigen, de katten te voederen en mijn persoonlijke ontwikkeling te beginnen voor ik aan het werk ga.

lees verder


Boekbespreking Handboek kanker - Henk Fransen

Aanvullende titel: "Hoe je reguliere en alternatieve behandelingen optimaal kunt combineren"  
Op de site van Henk Fransen staat ook een filmpje,waarop hij uitlegt wat hij beoogt met dit boek. Je vindt antwoorden op vragen zoals:
- Waar zijn de deskundigen het overeens bij kanker?
- Wat zijn de meest bewezen alternatieve middelen?

lees verder


Voetreflexologie

Nu ik mijn certificaat behaald heb als karakteranaliste, wil ik iedereen graag vertellen hoe blij ik ben met deze nieuw verworven discipline
Daar zijn diverse redenen voor:in de eerste plaats was ik tijdens de Opleiding in Juli verwonderd wat er niet allemaal te ontdekken valt aan voeten.
Maar wat voor mij  heel belangrijk was: het is een grote hulp  voor mijn andere disciplines die ik ook mag uitoefenen in mijn Gezondheidshuis in Gouda.
En ik wil jullie vertellen hoeveel ik eraan heb  als Klassiek Homeopaat.


lees verder